زندگینامه هنرمندان

زندگینامه هنرمندان جهان

زندگینامه هنرمندان

زندگینامه هنرمندان جهان

پابلو پیکاسو

پابلو پیکاسو
پابلو روییز پیکاسو سال 1881 در شهر مالاگای اسپانیا دیده به جهان گشود.
پیکاسو در جوانی تجربه زیادی در نقاشی از خود نشان داد. زمانی که خانواده وی به بارسلونا نقل مکان کرد، او چهارده سال داشت. پدر وی در بارسلونا بعنوان استاد دانشکده هنر فعالیت خود را شروع کرد. دو سال بعد، پیکاسو اولین نمایشگاه خود را که از آثاری تاریک و محزون و کلاسیک تشکیل شده بود به نمایش گذاشت. ...  
از سال 1901 به بعد، کارهای پیکاسو را می توان به دوره های مختلف تقسیم کرد، هر دوره نشانگر تاثیرات و علایق شخصی متفاوتی می باشد:
1. از سال 1901 تا 1904، دوره آبی، نقاشی های وی حالتی مالیخولیایی در سوژه و حالت داشته و شکل و خطوط قوی ای ندارند و تقریبا تکرنگ و بی شکل بوده و رنگ آبی به شدت در آنها خودنمایی می کند. در برخی از این کارها، الهام گیری از کارهای ال گرکو کاملا مشهود است.
2. در دوره رز (بین سال های 1905 و 1906)، همان فرم های مسطح، ولی با شکل های نرم تر، حالت رمانتیک تر، و تن ملایم تر رنگ که اغلب با همان رنگ آبی کارهای قبلی استفاده می شد دیده می شود.
3. در سال 1906، پیکاسو با ماتیس که همانند پیکاسو به کارهای گوگن و سزان علاقه داشت  آشنا شد . در همین زمان، وی تحت تاثیر نقاشی های بدوی آفریقایی قرار گرفت و نقاشی های وی در این دوره ترکیبی از این عناصر را در خود دارد.

4. از سال 1909 تا 1911، پیکاسو با همکاری ژرژ براک سبکی را پایه گذاری کرد که از ترکیب صفحه های قالب دار و مات تشکیل شده بود که در آن اشیاء شناخته شده ای همانند شیشه و کوزه، در صفحه های هندسی به تصویر کشیده می شد. این سبک جدید از دید منقدان به نام کوبیک معروف شد.
5. در سال 1912 تا 1915، روش دانشگاهی سبک کوبیک که در آن از تکه های پارچه و یا کاغذ برای ایجاد تصویر استفاده می شد ایجاد گشت.
6. از سال 1915 تا 1936، پیکاسو در شکل های مختلف کوبیک نقاشی کرده و سبک سورئالیسم (فراواقعیت گرایی) را نیز تجربه کرد و در اوایل سال های دهه 30، وارد دوره کلاسیک کاری خود ( که معمولا به دوره سفید یاد می شود) شد. در این دوره، کارهای وی حالتی مجسمه مانند داشته و احساسات لطیف در آنها مشهود است. در دهه 40، او سبکی از کوبیک را دنبال می کرد که قالب بصری تغییر شکل دهی در آن دیده می شد. برخی از کارهای او در این دوران، بسیار تراژیک بوده و تاثیری غم انگیز بر بیننده وارد می کنند.
7. در سال 1948، پیکاسو مجددا به نقاشی زن ها، کودکان، حیوانات و پرندگان بازگشت و نقاشی های متفاوتی که همه سبک های قدیمی در آنها لحاظ شده بود انجام داد. همچنین پیکاسو کارهای حکاکی و قلم زنی، مجسمه سازی، جواهرات و سرامیک نیز انجام داده است. با وجود این که کارهای پیکاسو به نظر متفاوت می رسند، ولی او معمولا خود را به رنگ های محدودی همانند خاکستری ، سیاه و سفید و سایه های سرخ محدود میکرد.

8. استعداد فراوان و قدرت تخیل بالای پیکاسو با طبیعت هنری وی ترکیب گشته و از وی فردی ساخت که تاثیر وی در هنر مدرن غیر قابل توصیف است.
بین سال های 1900 تا 1904، پیکاسو سه سفر به پاریس انجام داد و در آنجا با آثار امپرسیونیستی و کارهای سزان آشنا شد. در سال 1904، او در فرانسه اقامت گزید و مابقی عمر خویش را در آنجا گذراند.

وی در سال 1973 در موگینس فرانسه درگذشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.